


Információk, érdekességek
Őszi lepény - sütőtökkel és dióval
2021. október 28.
Illatos, ízes, igazi őszi finomság! Próbáld ki, nem fogod megbánni!
Őszi lepény - sütőtökkel és dióval
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj (olvasztva), 3 ek. cukor, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, fél rúd vanília
A tetejére: 40 dkg sütőtök, 2 marék darabos dió, ízlés szerint fahéj és barnacukor
Az élesztőt felfuttatom a tejben a cukorral majd hozzáöntöm a liszthez, ebből egy közepesen kemény tésztá készítek. A végén hozzágyúrom az olvasztott vajat is és letakarva 30 percre félreteszem pihenni.
A sütőtököt megmosom, megtisztítom és kis kockákra vágom, a diót darabosra töröm. A kész tésztát egy nagy gáztepsibe nyomkodom (olajos kézzel amivel előtte kicsit átkentem a tepsit is). A tetejére szórom a sütőtököt, a diót kevés barna cukrot és fahéjat. Sütőben 180 fokon addig sütöm míg nem kezd a tetején pirulni a sütőtök és a dió.