Információk, érdekességek

Mit kell tudni a peelingekrõl?

2009. március 23.

Tavasszal az elszarusodott sejteket tanácsos eltávolítani...

 

 

A bõrön lévõ szennyezõdések szappannal, arctejjel vagy lemosókrémmel könnyen eltávolíthatók. A folyamatosan képzõdõ elszarusodott sejtektõl azonban bizonyos esetekben - pl. napozás, mosdószerek hatására - csak hámlasztószerek (bõrradírok,peelingek) segítségével szabadíthatjuk meg a bõrünket.


Válság okozta alvászavar

2009. március 17.

A rosszul alvók aránya az utolsó nyolc évben csaknem megduplázódott.

 

A gazdasági gondok miatt rosszul alszik az amerikaiak több mint egynegyede. Ezzel párhuzamosan hét százalékkal nõtt 2007 óta a patikákban kiváltott altatószer receptek száma - állapította meg a Nemzeti Alvás Alapítvány most nyilvánosságra hozott tanulmánya. Az Egyesült Államokban a Nemzeti Alvás Alapítvány független társadalmi szervezet, amelynek soraiban pszichológus professzorok, a közegészségügy illetékesei és vezetõ gyermekgyógyászok ugyanúgy megtalálhatók, mint a társadalomtudomány szakértõi.


Mutasd a nyelved, s megmondom, mi bajod!

2009. március 15.

Mit árul el egészségi állapotunkról a nyelvünk?

 

 

Az mindenki számára megszokott, hogy az orvosok megvizsgálják a betegek nyelvét és az azon észlelhetõ elváltozásokból bizonyos betegségekre, leggyakrabban emésztõszervi betegségre következtetnek. S a szakemberek elõtt már az sem teljesen ismeretlen, hogy a megváltozott ízérzékelés és a nyelv égõ érzésének hátterében bizonyos betegségek állhatnak.


Piros erecskék az arcon

2009. március 05.

Az arcon felbukkanó piros hajszálerecskék speciális kozmetikával - megfelelõ árnyalatú korrektorral, alapzóval, púderrel, pirosítóval - kitûnõen kendõzhetõek. Ha végleg megszabadulna tõlük, konzultáljon bõrgyógyásszal, aki lézeres kezeléssel eltüntetheti a nemkívánatos foltocskákat.

Sokakat zavarnak a szétágazó piros erecskék az arcon. Ez kezdetben valóban csak kozmetikai probléma, és a vérerek falának és a kötõszövetnek a gyengeségével, rugalmatlanságával magyarázható.


Segíthet az állatterápia

2009. március 03.

Lassan Magyarországon is elfogadottá válik, hogy vakvezetõ, mozgássérült-segítõ, esetleg mentõkutyák is dolgoznak körülöttünk.

 

 

A terápiás állatokról azonban még keveset hallani. Pedig kicsit másképpen, de õk is életet mentenek: pszichiátriai betegekét, sérült gyermekekét, idõsekét. Elõbb a tapasztalat, majd a vizsgálatok is bebizonyították, hogy a velük való foglalkozás többek között csökkenti a feszültséget, a szívinfarktus veszélyét, erõsíti az immunrendszert, jelenlétük mozgásra és kapcsolatteremtésre sarkall, egyszóval javítja az élet minõségét.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...183184185...221