Információk, érdekességek

Mitõl hízunk?

2008. november 22.

Minden fogyókúra két alapelemre épül: az étrendváltozásra és a rendszeres mozgásra. Az étrendváltozás egyfelõl a mennyiség csökkentését jelenti, azaz kevesebbet kell enni, mint korábban, másfelõl meg kell válogatni azt a kevesebbet is. A fogyókúra másik fontos komponense a mozgás.

 

 

A fogyókúránál nem szabad mindenáron a gyorsaságra törekedni, a fölös kilókat abban az ütemben célszerû leadni, ahogy felszedtük õket - így kisebb a visszahízás veszélye. A tartós fogyáshoz valójában életmódváltásra van szükség, hiszen sokszor nehezebb megtartani a kívánt súlyt, mint egy kampányjellegû fogyókúrával elérni.


Nem fittek, fettek vagyunk

2008. november 21.

A 45 év feletti korosztályba tartozóknak mintegy 65-70 százaléka elhízott.

 

 

Nem fittek, hanem fettek, azaz kövérek vagyunk. A 18 év feletti magyar lakosság átlagos testtömeg-indexe a normál fölötti túlsúlyos kategóriába sorolható, a 45 évnél idõsebb korosztály 65-70 százaléka elhízott, derült ki egy felmérésbõl.


Árulkodó külsõségek

2008. november 16.

Az ember küllemének is kommunikatív tartalma van.

 

 

A külsõ testi adottságok, az alkat, a magasság, a testsúly, a haj- és bõrszín vagy színárnyalat, az arcberendezés, a fogak állapota, a megjelenés általános összképe, a test és a lehelet szaga, az ápoltság, a körmök, a bõr és a haj állapota mind információhordozók is egyben, és árulkodnak az ember egyéb, nem látható tulajdonságairól is.


A migrén csökkenti a mellrák kockázatát

2008. november 09.

A sors furcsa fintora, hogy a migréntõl szenvedõ nõknek jelentõsen kisebb a kockázata arra, hogy életük során emlõrák alakul ki náluk.

 

 

A tanulmányt közlõ amerikai kutatók a hormonszintek ingadozásában látják az okot.


Hangulatjavító praktikák 2.rész

2008. november 07.

Jó tanácsok a rosszkedv elmulasztására és az energiatartalékok feltöltésére.

 

 

Õsszel, amint az elsõ sárga levelek lehullanak, sokunk jókedve egyszerre elmúlik, a napfényes évszakban felhalmozott energiatartalékok rohamosan apadni kezdenek. Állandóan fáradtak, melankolikusak vagyunk és nehezünkre esik reggelente felkelni...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...185186187...220