Információk, érdekességek

Gyógynövények gyomorproblémákra

2010. február 01.

Az egészségtelen táplálkozás, a sport hiánya, a stressz összeadódva gyakran vezetnek rossz emésztéshez. A kevésbé ismert, de a herbáriákban beszerezhetõ gyógynövények hatékony segítséget jelenthetnek a bajok orvoslásában.

 

Édesgyökér - gyomorégés ellen

 

Ez az a növény, amely a legjobban megnyugtatja a gyomrot - állítják a fitoterapeuták.


A fájdalomcsillapító brazil tea

2009. december 05.

A brazil menta levelébõl fõzött teát Dél-Amerikában évezredek óta használták fájdalomcsillapításra.

 

 

Angol kutatók most megfelelõen ellenõrzött vizsgálattal is igazolták a természetgyógyászati hagyomány igazságát, és eredményeiket az Acta Horticulturae közölte.


Biztonságosak a növényi ösztrogének

2009. október 29.

Sok növényben tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek bizonyos nõi nemi hormonokhoz hasonlítanak, ezért hatásuk hormonszerû lehet.

 

 

A közelmúltban vita indult ezek esetleges veszélyeivel kapcsolatban. Osztrák kutatók összegezték a legújabb szakirodalom következtetéseit az American Journal of Medicine legújabb számában.


Embernek nem olyan hatékony a halolaj

2009. április 05.

A jelenleg használatos gyógyszeres kezelés kiváló eredményeit a halolajkivonat már nem tudta tovább javítani.

 

 

Az omega-3 zsírsavak szívet védõ hatására vonatkozó OMEGA tanulmány eredményei szerint infarktus után az ilyen kezelés már nem javítja a betegek életkilátásait. A német kutatók tudományos elõadása az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának kongresszusán hangzott el.


Természetes gyógyerõ

2009. április 01.

Napjainkban reneszánszukat élik a szervezet mûködésére jótékony hatással bíró gyógynövénytermékek, étrendkiegészítõk.

 

 

A gyógynövényekkel történõ orvoslás múltja évezredekre nyúlik vissza, a mai értelemben vett modern gyógynövénygyógyászat kialakulása a középkorban élõ gyógyszerész-orvos Parcelsus nevéhez köthetõ. Napjainkban reneszánszukat élik a szervezet mûködésére jótékony hatással bíró gyógynövénytermékek, étrendkiegészítõk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...303132...38