Információk, érdekességek

Gyermekvállalás akadályai: férfiak, nők, család

2012. március 09.

férfi-nőA gyermekvállalás motivációjában van egy eleve meglévő különbség nők és férfiak között. A nő számára a gyermeke a fő alkotása, a férfi érdeklődése a gyermek iránt a nő vágyán keresztül tud megjelenni.


Ne legyen TITOK a gyermek előtt, ha örökbe fogadták!

2012. március 07.

"Képeim nincsenek kiskoromról, azt mondták, rossz volt a fényképezőgép, de találtam akkori képeket, nélkülem. Találtam egy levelet is érdekes dolgokkal és még sok más is ... nem változtatna semmin, mert ők maradnak a szüleim. De muszáj megtudnom az igazságot."


Gyógyszerész kismama tanácsai - Megfázás, nátha a terhesség alatt

2012. március 06.

A terhesség kilenc hónapja elég hosszú idő ahhoz, hogy a kismama vírusfertőzés miatt náthás legyen. Mindenki érthető módon ódzkodik a gyógyszerektől, és tart a lehetséges következményektől. Mit lehet ilyenkor tenni?


Gyógynövények terhesség és szoptatás idején

2012. március 06.

várandósA gyógynövények és a gyógynövény-készítmények várandósság és szoptatás idején történő használatának megítélésénél egyrészt a hagyományos orvoslás tapasztalataira, másrészt a szakhatóságok és a fitoterápiás szakbizottságok által kiadott gyógynövény-monográfiákban foglalt adatokra támaszkodhatunk.


"Rossz gyerek" szindróma - Hiperaktív vagy csak túl élénk?

2012. március 02.

Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált. Általában ezeket a megállapításokat teszik a nehezen kezelhető gyerekről, és azonnal kész a következtetés: hiperaktív. Az így "elkönyvelt" gyerek aztán viseli magán a bélyeget, hogy antiszociális, nem való közösségbe, hátráltatja a többiek játékát, tanulását. "Pedig a dolog nem ilyen egyértelmű" - állítja Hajdú Ágnes fejlesztő pedagógus, aki sok hiperaktív gyerekkel foglalkozik munkája során.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...235236237...279