Információk, érdekességek

Ha a büntetés mellett döntünk...

2012. január 24.

A gyermeknevelési tanácsadók különböző véleményen vannak a büntetés hasznáról és alkalmazhatóságáról...Ön hogy van ezzel? Büntette már meg csemetéjét? S vajon használt a büntetés? Az alábbiakban közelebbről is szemügyre vesszük, mit szabad, s mit nem tanácsos alkalmazni a 3-5 évesek büntetésénél.


Piercinges kismamák

2012. január 17.

kismamaNapjainkban már nem is olyan ritka, hogy valaki testékszerekkel (piercingekkel) szeretné feldobni, magának és másoknak tetszővé tenni a testét. És bizony, aki tizenévesen piercinget tetet be, az huszonévesen terhes lehet, és felmerül a kérdés, hogy mi legyen a testékszer sorsa?

Röviden és tömören: nemcsak, hogy terhesség alatt új piercing elhelyezése nem tanácsos, de a meglévők mielőbbi eltávolítását is ajánlják az orvosok. A szülést követően ismét visszakerülhetnek a testékszerek a helyükre. A testékszer helyétől függ, hogy a terhesség alatt legkésőbb mikor kell azokat eltávolítani, és szülést/szoptatást követően mikor lehet azokat visszahelyezni.


Problémás kamaszkor - mit tehet a szülő?

2012. január 08.

Amikor gyermekünk belép a kamaszkorba, folyamatos aggodalom és harc az életünk vele, érte, általa. Féltjük szinte mindentől, különösen a drogoktól. Mit tehetünk szülőként, ha a gyerek kipróbálta a kábítószereket, netán rendszeres használóvá is vált? Gelsei Bernadett addiktológusnak, a Harmonet új tanácsadójának írása.


Gyógyszerész anyuka tanácsai - A babaolajokról

2011. december 23.

BabaA csecsemők bőre mintegy ötször vékonyabb a felnőttek bőrénél, és még nem fejlődött ki a külső károsító ágensektől (baktériumoktól, gombáktól stb.) védő savköpenye. Az első életévekben a csecsemők és kisgyermekek bőre minden külső behatásra érzékenyen reagál. A hideg, a meleg, a pelenkázás miatti nedvesség, a ruha szorítása mind-mind a bőr kipirosodását okozhatja.


Segítség, diszlexiás a gyermekem!

2011. december 20.

Nincs könnyű helyzetben, aki a diszlexiáról akar tudakozódni: az olvasási zavar nagyon összetett és sok különböző dolog állhat kialakulásának hátterében. Összefoglaló a Harmonet fejlesztő pedagógus tanácsadójától, Bukovinszky Máriától.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...237238239...280