Információk, érdekességek

Más betegséget kapnak el a gyerekek utazáskor

2010. április 13.

A gyerekek másféle betegségeket kapnak el utazáskor, mint a felnõttek.

 

 

A világjáró gyerekek bizonyos fertõzésekre és sérülésekre érzékenyebbek, mint a felnõttek, ennek ellenére ritkábban jutnak el orvoshoz az utazásra való felkészüléskor - állapítja meg egy friss tanulmány. A Pediatrics címû gyerekgyógyászati szakfolyóirat májusi számában elemzik kutatók 34 ezer külföldön járt ember adatait, akik utazással összefüggõ megbetegedés miatt fordultak orvoshoz. Megállapították, hogy a gyerekek számára leggyakrabban hasmenés, bõrsérülések - fõként csípéseket és paraziták által okozott kiütések -, láz és légúti fertõzések miatt kértek kezelést.


A szennyezett bébiétel nemcsak hasmenést, de késõbb allergiát okozhat!

2010. április 12.

Akut tüneteket nem okoz a rákkeltõ növényvédõszerrel szennyezett bébiétel, azonban kumulálódhat a hatása és felnõtt korban még allergia kialakulásához is hozzájárulhat!
 


Mondta a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatója az MTI-nek.


A szoptatás csökkentheti a diabétesz kialakulását

2010. április 06.

A szoptatás alatti hormonális változások, és azok esetleges hosszabb távú hatása állhat a háttérben.

 

Azoknál a középkorú nõknél, akik szoptatták csecsemõiket, kisebb valószínûséggel alakult ki 2-es típusú, felnõttkori diabétesz, állapították meg ausztrál kutatók.


Babát vár - hogyan változik meg a mell, a hasfal és a hüvely?

2010. március 29.

A terhesség ideje alatt és a szülést követõen a nõi test jelentõs változásokon megy keresztül. A terhesség kilenc hónapja alatt folyamatosan biztosítja a méhben növekvõ gyermek fejlõdéséhez szükséges optimális feltételeket.
 


 A változások egy része közvetlenül a szülés után még nem, esetleg csak évekkel késõbb észlelhetõ.


Terhességi zöldségfogyasztás: fordítva igaz

2010. február 16.

Több tanulmány is vizsgálta már a terhesség alatti E-vitamin és cinkbevitel összefüggését a megszületett gyermekek asztma-hajlamával.

 

 

Japán kutatók azonban szélesítették a kört, és a várandós anyák friss zöldség, gyümölcs, valamint antioxidáns bevitelét hozták összefüggésbe a 16-24 hónapos csemeték nehézlégzés- és ekcéma kockázatával. A Budai Allergiaközpont tájékoztatása szerint a tanulmányba összesen 763 mama-gyermek párost vontak be, és az anyák étkezési szokásait egy visszamenõleges kérdõív kitöltésével térképezték fel. A nehézlégzésre és az ekcémára vonatkozó adatokat a Gyermekkori Asztma és Allergia Nemzetközi Tanulmányának kritériumai szerint rögzítették.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...247248249...278