Információk, érdekességek

Korai COPD: van megoldás

2009. szeptember 18.

Az UPLIFT vizsgálat újabb elemzése szerint a kezelés jelentõsen javítja a korai stádiumban lévõ COPD-s betegek tüdõfunkcióját és életminõségét.

 

 

A Lancet brit szakfolyóirat írása szerint a nagy jelentõségû UPLIFT® vizsgálat újabb elemzése azt mutatja, hogy a korai (GOLD – Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) II. stádiumú, krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenvedõ betegek kezelésére alkalmazott tiotropium (SPIRIVA® Handihaler® 18 µg) a tüdõfunkció jelentõs és tartós javulását eredményezte akár 4 éven át is.


Kezelés nélkül gyógyuló korai daganat

2009. szeptember 15.

A korai stádiumú emlõrák ellátása más eszközöket és új szemléletet kíván, mint a tüneteket adó tumorok.

 

 

A mammográfiás emlõszûrés elterjedése révén idõben észlelt korai stádiumú emlõrákok ellátása során nem alkalmazhatók a korábbi elvek és eljárások sem a kivizsgálás, sem a mûtéti vagy gyógyszeres kezelések terén. Többek között az ezzel kapcsolatos legújabb kutatási eredményekrõl tanácskozik a világ élvonalába tartozó 300 hazai és külföldi szakember a Szegedi Tudományegyetemen 2009. szeptember 17-19. között.


Vírus okozza a prosztatarákot?

2009. szeptember 11.

Egy állatokban rákkeltõként ismert vírus megtalálható a prosztatatumorok egy részében is.

 

 

Egy állatokban rákkeltõként ismert vírus megtalálható a prosztatatumorok egy részében is - közölték kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratának (PNAS) hétfõn megjelent számában.


Tüdõrák: akkor is van remény, ha már szinte nincs

2009. szeptember 08.

Több mint háromezer érdeklõdõ fordult meg a Margitszigeten harmadik alkalommal rendezett tüdõrák elleni napon.

 

 

Kéz a kézben a tüdõnk egészségéért! „Mert a rák legyõzhetõ"címmel a Margitszigeti nagyréten tartotta tegnap III. Egészségnap és Demonstratív Futógála a tüdõnk egészségéért rendezvényét a Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdõgyógyász Társaság Onkopulmonológiai Szekciója. A rendezvény látogatottsága az elfogyasztott egészség szûrõlapok alapján bõven meghaladta a háromezer fõt.


Szalmonellával a rák ellen

2009. szeptember 08.

Laboratóriumban megváltoztatott szalmonellák segíthetik a jövõben a rákterápiát

 


Az élelmiszermérgezések gyakori okozóit célzottan bejuttatnák a daganathoz, hogy elpusztítsák azt. A baktérium elõnye, hogy rossz vérellátású szövetekben is jól érzi magát, így a kemoterápiával ellentétben eléri a karcinóma vérerekkel gyengén ellátott területeit is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...194195196...236