Információk, érdekességek

A házastársak érkockázati tényezõi hasonlóak

2009. február 03.

A házastársak szív- és érrendszeri rizikófaktorai hasonlóan alakulnak - mutatta ki egy olasz vizsgálat.

 

 

A kutatók 71 nemzetközi vizsgálat adatait összesítették, eredményeiket az American Journal of Epidemiology szakfolyóirat januári száma közölte. Az ellentétek vonzzák egymást, de évek-évtizedek során a szív- és érbetegségek kockázati tényezõi szempontjából a férj és a feleség mind hasonlóbbá válik.


A daganatos betegek fele ma már meggyógyul

2009. február 02.

A nem túl rózsás képet mutató statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonímája.

 

 

A páciensek fele ma már meggyógyul - hangsúlyozta Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet fõigazgatója a Kor Kontroll Társaság és az intézet által a VIII. kerületi Kesztyûgyár Közösségi Házban csütörtökön rendezett, szûrõvizsgálatokkal és szakmai elõadássorozattal egybekötött nyílt napon.


Új csataterek az asztmakezelésben

2009. január 29.

Visszaszorulóban az asztma-monoterápiák, a regulációnak gyõztesei és vesztesei egyaránt vannak.

 

 

Két nagy gyógyszergyártó, a brit GlaxoSithKline és az angol-svéd AstraZeneca az év vége elõtt néhány nappal kedvezõ híreket kapott: az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatoság (US Food and Drug Administration) illetékes bizottsága úgy döntött, hogy minden beteg-korosztály számára rendelhetõk komplex asztmagyógyszereik.


Pajzsgének és pikkelyek

2009. január 28.

Mégsem az immunrendszer zavara okozza a pikkelysömört,

 

 

A világszerte több mint 100 millió embert sújtó pikkelysömör (pszoriázis) hátterében két "pajzsgén" hiánya áll, amelyek nélkül a bõr képtelen a hámréteg (epidermisz) normális mûködtetésére, megrepedezik és megjelenik a pszoriázis - jelentették be olasz kutatók.


Újra támad a kanyaró Európában

2009. január 10.

2006-2007-ben Európában összesen 12 ezer kanyarómegbetegedés fordult elõ.

 

Európa egyes részein gyorsan nõ a kanyarómegbetegedések száma, ami a kórt hordozó személyek növekvõ mobilitására és a védõoltási programok hiányosságára utal - írja legújabb számában a Lancet címû brit orvosi folyóirat. Fennáll a veszély, hogy a tervekkel ellentétben 2010-re mégsem sikerül felszámolni a kanyarót Európában.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...202203204...236