Információk, érdekességek

„Olyan petyhüdt az arcom...” - 1. rész

2013. november 27.

szép arcAmikor az évek múlásával az arc körvonala kezd elmosódni, a bőr veszít feszességéből, és emiatt úgy érezzük, arcunk már állandóan fáradt benyomást kelt - ne tekintsük végzetszerűségnek! Íme néhány nélkülözhetetlen információ a témában és tipp a petyhüdt arcbőr felfrissítésére! 

A kozmetikai laboratóriumok fontos fejlesztéseket hajtanak végre, melyek előnyeit hamar élvezhetjük, különösen akkor, ha az arcápolási készítmények használatát rendszeres arcmasszázzsal kötjük össze. Az esztétikai orvoslás is számos újdonsággal áll elő – egyre inkább megfizethető módon - annak érdekében, hogy az arcbőr öregedési folyamatával szembeszegüljünk. És persze ajánlott megismerni a bőrállapot romlásának okait, és jól választani a fokozottan célzott módszerek közül.  


Száraz bőr: hogyan segít a kozmetikus?

2013. november 22.

Száraz bőrAz őszi-téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához Peterman Krisztin kozmetikus tanácsai nyújtanak segítséget.

Korral és évszakkal jár
A bőr szerkezete az életkorral együtt változik. A serdülőkori hormonális változások hatására zsírosabbá váló bőr állapota idővel normalizálódik, majd az életkor előrehaladtával egyre inkább a bőr szárazsága okoz problémát. A téli időszakban a helyzetet nem csak a csípős, hideg levegő, de a fűtési szezonban alacsonyabb páratartalmú, száraz belső levegő is súlyosbíthatja. A száraz bőr rendszeres ápolást igényel, melyben fontos szerepet töltenek be a különböző kozmetikai kezelések is. Segítségükkel tartós, hosszú távú hatást érhetünk el, a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttathatjuk. 


Aludni vagy nem aludni: ez itt a kérdés!

2013. november 10.

Aludni vagy nem aludniMátyás királyról egyik itáliai krónikása, Galeotto Marzio feljegyezte: a királynak sosem okozott gondot, hogy háború idején leheveredjen és elszundítson, sőt kifejezetten nyugodt és mély álomba merült az ágyúdörgések és csatakiáltások baljós altatódala mellett – ugyanakkor békeidőben rendkívül nyugtalanul aludt, s a legkisebb suttogásra és apró neszre is azonnal felriadt. Mátyás alvási szokásai elsőre különösnek tűnhetnek, de a felségárulástól tartó uralkodó feltehetően biztonságosabb és megnyugtatóbb alvóhelynek ítélte a katonái által őrzött sátrat, mint saját királyi udvarát, ahol békeidőben könnyen elszaporodtak körülötte a halálát sziszegő udvari intrikák. 

Mátyás király alvás közben is mérlegelt? Képes volt elkülöníteni a számára fenyegető, ez esetben titkot és árulást sejtető suttogást a biztonságát közvetlenül nem fenyegető ingerektől? A modern alváskutatás eredményeinek köszönhetően már válaszolhatunk erre a kérdésre, továbbá mélyebb betekintést nyerhetünk az alvó agy információfeldolgozó folyamataiba.


Hyaluronsav: a hidratált bőr titka

2013. november 07.

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Az életkor előrehaladtával az üdeséget, egészséges külsőt biztosító enzim termelődése csökken: a bőr elvékonyodik, szárazabbá válik, ráncok jelennek meg. A kor előrehaladtával egyre inkább jellemző bőrszárazság, a bőr öregedésének folyamata lényegesen lelassítható az elveszett hyaluronsav pótlásával.

Nemcsak szép, de hasznos is
Elsősorban az esztétikai értékére gondolunk, pedig a bőr számos egyéb funkciót is ellát, melyek közül a legfontosabb, hogy a szervezet elsődleges védelmi vonalát képezi a kórokozókkal szemben. Felső rétege, az epidermisz a szaruréteg folytonos megújításáért felel, az irha, vagy dermisz a rugalmasságot biztosít, a bőralja, vagy hypodermisz feladata a hőszigetelés, fizikai hatások csillapítása - magyarázza Peterman Krisztina szépség-terapeuta. Több fontos, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen folyamat zajlik a bőrben, melyek mind hozzájárulnak elöregedéséhez is: a napfény itt alakul át D-vitaminná, méregtelenítési folyamatok és a sérülések nyomainak helyreállítása. Ezek tökéletes végrehajtásához nélkülözhetetlen az egészséges bőr, melyhez az első lépés a megfelelő hidratáltság biztosítása.


A jóga elfeledett részei I.

2013. október 29.

A nyugaton is elterjedt Hatha jóga az elmúlt évtizedekben óriási világsikert ért el, több tízmillió emberhez jutatva el áldásos hatásait. A stressz csökkentése, a rugalmasabb test, a kiegyensúlyozottabb elme a legjobban ismert eredményei a mai jógának, amelyeket egy kis kitartással, rendszerességel bárki elérhet a jógapózok és légző gyakorlatok alkalmazása révén.

Azonban ennek a népszerűségnek megvolt a maga ára. A jóga tudományának néhány kevésbé könnyen elsajátítható, ám annál fontosabb részei feledésbe merültek, pedig ezek sokkal nagyobb változást képesek okozni, mint a közismertebb gyakorlatok. Ezek egyike a nyolcágú jógábanszanszkritül  „pratjahara”-nak (az érzékszerveink visszavonásának – a befelé figyelésnek) nevezett folyamat. Miért lehet ez hasznos a mindennapokban? Erre keressük a választ.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...899091...111