Információk, érdekességek

Éttermi kalóriatájékoztatás, kevesebb kövér gyerek

2010. február 09.

Vizsgálták, hogy mennyire veszik figyelembe az amerikai szülõk a gyermekeiknek rendelt ételek kalóriatartalmát.

 

 

Egy felmérés szerint ha a szülõk a gyorséttermek étlapjáról megtudhatják, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak a kicsik kedvenc ételei, jobban megfontolják, hogy mi kerül a gyerekek tányérjára, mint ha csupán a vonzó ételneveket olvassák.


Vérnyomáscsökkentés, súlycsökkentés zöldséglével

2010. január 26.

A rendszeres, bõséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek - az õsi tapasztalatot a legújabb tudományos eredmények is megerõsítik.

 

 

Két, erre vonatkozó vizsgálatot ismertettek Avignonban, az International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables elõadás sorozatán.


Táplálékkiegészítõk: kell E bele

2010. január 20.

Amikor a fölvágott almát megcitromozzuk, magas színvonalú, tudományos tevékenységet folytatunk.

 

 

Figyelni kell az élelmiszerek csomagolásán föltüntetett táplálék-kiegészítõkre, de ezek használatának teljes megszüntetése veszélyes volna: ide tartoznak ugyanis az ételekhez hozzáadott, létfontosságú vitaminok is. A táplálék-kiegészítõkrõl az Európai Unió szakfolyóirata, a Food Today közölt figyelemreméltó cikket.


A lazac a szív fõvédnöke a zsíros halhúsok közül

2010. január 20.

Ritkábban kerülnek szívroham miatt kórházba azok a középkorú férfiak, akik rendszeresen esznek zsíros halból készült ételeket.

 

 

Korosodó dán polgárok vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte. A kutatók csaknem négy évtizede figyeltek fel arra, hogy a grönlandi eszkimók ritkán szenvednek koszorúér-betegségben, arrafelé alig van szívinfarktus. A szívgyógyászok szerint ez a halhúsban lévõ telítetlen zsírsavak kedvezõ hatásának tulajdonítható. Az eszkimók után az elméletet japán halászok vizsgálata is megerõsítette: a halat ritkán evõ halászok között lényegesen gyakoribb volt a szívhalál, mint abban a csoportban, amelyik hetenként többször is evett zsákmányából.


Sok zsír = rövidebb élet

2010. január 10.

Tudta, hogy a rejtett hasi zsír a cukorbetegség és szívbetegség kialakulásában is szerepet játszhat?

 

Kétszeresen is hasznos lehet az újévi fogyás!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...231232233...277