Információk, érdekességek

A lazac a szív fõvédnöke a zsíros halhúsok közül

2010. január 20.

Ritkábban kerülnek szívroham miatt kórházba azok a középkorú férfiak, akik rendszeresen esznek zsíros halból készült ételeket.

 

 

Korosodó dán polgárok vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte. A kutatók csaknem négy évtizede figyeltek fel arra, hogy a grönlandi eszkimók ritkán szenvednek koszorúér-betegségben, arrafelé alig van szívinfarktus. A szívgyógyászok szerint ez a halhúsban lévõ telítetlen zsírsavak kedvezõ hatásának tulajdonítható. Az eszkimók után az elméletet japán halászok vizsgálata is megerõsítette: a halat ritkán evõ halászok között lényegesen gyakoribb volt a szívhalál, mint abban a csoportban, amelyik hetenként többször is evett zsákmányából.


Sok zsír = rövidebb élet

2010. január 10.

Tudta, hogy a rejtett hasi zsír a cukorbetegség és szívbetegség kialakulásában is szerepet játszhat?

 

Kétszeresen is hasznos lehet az újévi fogyás!


Bor, mint gyógyszer – az alkohol hatásai

2010. január 02.

A borokat csaknem olyan régóta alkalmazzák gyógyszerként, amióta a szõlõt ismerik. A Talmud a bort az emberiség legõsibb gyógyszerének tekinti.

 

 

A perzsák igen sokra becsülték ezt a nedût, a sumérek viszont számos növényi kivonatot készítettek borral, ezek receptje az utókorra is megmaradt.


Finomságok kenyérre kenve – receptekkel

2009. december 29.

Néha jól esik csak úgy bekapni pár falatot, ami még jobb, ha egészséges alapanyagokból készül. Tipp: a krémeket kenje teljes kiõrlésû kenyérre.

 

Avokádókrém

 

A recept eredete: A szombathelyi kórház fõgyógyszerészétõl, Olgitól kaptam.


Bõvebben az olajos magvakról: dió, mogyoró, mák I. rész

2009. december 28.

Általában csak nassolnivalóként fogyasztjuk az olajos magvakat, és a legtöbben még is az számûzik étrendjükbõl nagy zsírtartalmuk miatt.

 

 

Pedig ésszerûen fogyasztva számos nélkülözhetetlen tápanyaghoz juthatunk általuk, és zsíranyagaiknak is hálásak lehetünk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...232233234...277