Információk, érdekességek
A lazac a szív fõvédnöke a zsíros halhúsok közül
2010. január 20.
Ritkábban kerülnek szívroham miatt kórházba azok a középkorú férfiak, akik rendszeresen esznek zsíros halból készült ételeket.
Korosodó dán polgárok vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte. A kutatók csaknem négy évtizede figyeltek fel arra, hogy a grönlandi eszkimók ritkán szenvednek koszorúér-betegségben, arrafelé alig van szívinfarktus. A szívgyógyászok szerint ez a halhúsban lévõ telítetlen zsírsavak kedvezõ hatásának tulajdonítható. Az eszkimók után az elméletet japán halászok vizsgálata is megerõsítette: a halat ritkán evõ halászok között lényegesen gyakoribb volt a szívhalál, mint abban a csoportban, amelyik hetenként többször is evett zsákmányából.
Sok zsír = rövidebb élet
2010. január 10.
Tudta, hogy a rejtett hasi zsír a cukorbetegség és szívbetegség kialakulásában is szerepet játszhat?
Kétszeresen is hasznos lehet az újévi fogyás!
Bor, mint gyógyszer – az alkohol hatásai
2010. január 02.
A borokat csaknem olyan régóta alkalmazzák gyógyszerként, amióta a szõlõt ismerik. A Talmud a bort az emberiség legõsibb gyógyszerének tekinti.
A perzsák igen sokra becsülték ezt a nedût, a sumérek viszont számos növényi kivonatot készítettek borral, ezek receptje az utókorra is megmaradt.
Finomságok kenyérre kenve – receptekkel
2009. december 29.
Néha jól esik csak úgy bekapni pár falatot, ami még jobb, ha egészséges alapanyagokból készül. Tipp: a krémeket kenje teljes kiõrlésû kenyérre.
Avokádókrém
A recept eredete: A szombathelyi kórház fõgyógyszerészétõl, Olgitól kaptam.
Bõvebben az olajos magvakról: dió, mogyoró, mák I. rész
2009. december 28.
Általában csak nassolnivalóként fogyasztjuk az olajos magvakat, és a legtöbben még is az számûzik étrendjükbõl nagy zsírtartalmuk miatt.
Pedig ésszerûen fogyasztva számos nélkülözhetetlen tápanyaghoz juthatunk általuk, és zsíranyagaiknak is hálásak lehetünk.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...232233234...277