Információk, érdekességek

Finomságok kenyérre kenve – receptekkel

2009. december 29.

Néha jól esik csak úgy bekapni pár falatot, ami még jobb, ha egészséges alapanyagokból készül. Tipp: a krémeket kenje teljes kiõrlésû kenyérre.

 

Avokádókrém

 

A recept eredete: A szombathelyi kórház fõgyógyszerészétõl, Olgitól kaptam.


Bõvebben az olajos magvakról: dió, mogyoró, mák I. rész

2009. december 28.

Általában csak nassolnivalóként fogyasztjuk az olajos magvakat, és a legtöbben még is az számûzik étrendjükbõl nagy zsírtartalmuk miatt.

 

 

Pedig ésszerûen fogyasztva számos nélkülözhetetlen tápanyaghoz juthatunk általuk, és zsíranyagaiknak is hálásak lehetünk.


Plusz kilók nélkül az ünnepek után is

2009. december 24.

A karácsony a szeretet, a békesség és megnyugvás ünnepe, mely alkalmat nyújt a nagy családi, baráti összejövetelekre és közös lakomákra.

 

6 aranyszabály, hogyan maradjunk formában

 

Az ünnepek alatt sokan úgy érezzük, hogy egyszerûen kötelezõ enni. Akár otthon vagyunk, akár vendégségbe megyünk, itt is-ott is gazdagon megterített asztal fogad bennünket és a sokfogásos menü szinte mindenütt alapkövetelmény.


A karácsony ízei Európában

2009. december 21.

A különbözõ nemzetek eltérõ, olykor mégis egyezõ karácsonyi gasztronómiai szokásaiból most villanásnyi ízelítõt adunk. De vigyázat!

 

 

Ne essünk túlzásba az evés-ivás terén, mert hamar felboríthatjuk emésztõrendszerünk megszokott ritmusát.


Kedvencünk a kakaó

2009. december 19.

Hát igen, nehéz manapság olyan embert találni aki nem szereti valamilyen formában a kakaót vagy a csokoládét. A világ egyik kedvenc csemegéjérõl lesz szó.

 

 

Az étcsokoládénak 50%-nál magasabb a kakaómassza tartalma, a tejcsokoládé mintegy 30%-ot tartalmaz. A fehércsokoládéban egyáltalán nincs kakaó, kizárólag zsiradékok, cukor és tejszármazékok összessége, tehát lényegében csak nevében csokoládé. Az alábbiakban ezért a fehér csokoládé összetevõivel nem foglalkozunk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...233234235...277