Információk, érdekességek

Asztmás a gyermekem - asztmakezelés hormon nélkül

2006. május 16.

Kevés dolog lehet ijesztőbb egy szülő számára, mint amikor azt kell átélnie, hogy a gyermeke "mindjárt megfullad". Az egész kis testet görcsbe rántó, rohamszerű, kínzó köhögés, a ziháló, sípoló nehézlégzés joggal ijeszti meg a gyermeket és környezetét is.

 

Szerencsére ma már nemcsak a hírtelen fellépő asztmás rohamok ellen van segítség, hanem olyan megelőző terápia is rendelkezésünkre áll, amely a betegek, az asztmás gyermekek életminőségét is hatékonyan javítja, felszabadultabbá téve ezzel az egész család életét.


Gyulladásos bőrbetegségekről röviden

2006. május 15.

A bőr a test legnagyobb szerve. Elválaszt minket a külvilágtól és véd az onnan érkező káros hatásoktól (hideg, meleg, napfény, maró hatású vegyszerek, mérgek, kórokozók stb.). 


Elválaszt, de össze is köt minket a külvilággal; épsége, hibátlan működése biztosítja, hogy testünk harmóniában éljen az őt körülvevő világgal.


Nem szép, de nem is fertőz

2006. május 13.

A psoriasis aránylag gyakori bőrbetegség. Sokan azt hiszik, hogy a pikkelysömör - orvosi szaknyelven: psoriasis - fertőz.

 

Ez nem igaz!

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt arról, hogy mi okozhatja és hogyan kezelheti ezt a makacs bőrbántalmat.


Az életmód és az étkezés szerepe a rák kialakulásában

2006. május 09.

A daganatos betegségek kialakulása többek között életmódbeli tényezők függvénye is: a rossz táplálkozási szokások megváltoztatásával jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának esélyét.

 

Az életminőség javulása jelentősen befolyásolta, befolyásolja jelenleg is táplálkozásunkat. A fizikai munka, a mozgás csökkenése mellett (személyautók elterjedése, a közlekedés fejlődése, munkánkat segítő gépek) bizony a korábban igen magas kalóriabevitel sajnos napjainkban sem csökken, így a kényelmesebb körülmények folytán ezt nem követi a fölösleges kalória elégetése.


A prosztata és betegségei

2006. május 04.

A prosztata működését a nemi hormonok szabályozzák, a váladéka feltehetően a hímivarsejtek megtermékenyítő-képességét segíti elő. Idősödve, ahogyan hanyatlásnak indul a férfihormonok termelése, túlsúlyba jutnak az ellenkező hatású hormonok, és az esetek jelentős hányadában a mirigy megnagyobbodásához vezet.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...233234235...239